Valósítsd meg az életedet!

Gondolkodtál már azon jó helyen vagy-e, azt csinálod-e, amit szeretsz, értékelnek téged vagy legalább te saját magadat?

Hány olyan esetről hallunk, esetleg velünk is megesett már, hogy utálattal mentünk be dolgozni, mint aki a világra is haragszik. Szidja a főnökét, kollégáit és ebből a sok negatív hatásból születik meg a munka gyümölcse, legyen az akár egy kenyér elkészítése, egy ház felépítése vagy az ezredik adminisztrációs lap kitöltése. Csodálkozunk, hogy nem kedves a pincér, vagy az önkormányzatnál már megint ordibáltak és még sorolhatnám, amikor ezek az emberek egyértelműen nem azzal foglalkoznak, amiben örömüket lelik. Ezzel kihatva a többi lényre, és egy-egy mondattal akár az egész napját képes elrontani a másiknak. Ez pedig sok esetben lavinát szül, akit megbántottak már ő sem lesz annyira toleráns és azt adja tovább. Így kommunikál és cselekszik. A törzsvendégek/helyek/vásárlók is sok esetben azért ragaszkodnak egy adott dologhoz, mert ott azt kapják, amire vágynak. Legtöbb esetben ez az odafigyelés és a kedvesség.

Képzeljünk csak el egy olyan világot, ahol mindenki élvezi a mindennapjait, a munkáját. Amikor egyre több ember ébred rá, hogy neki máshol a helye. Mer változtatni és elindul abba az irányba, amit belülről érez, hogy haladnia kell. Amibe bele ad apait-anyait és teljes mértékben azonosulni tud vele, élvezi. Odaadással és odafigyeléssel tesz meg minden lépést, mert tudja és érzi, hogy az útján van. Mekkora pozitív hullám indulna el?!

Noha én is csak nem rég kezdtem el bontogatni a szárnyaimat, de annyit már biztosan látok, hogy ha valamibe örömmel fektetünk energiát, az megtérül és nem csak mi, de a körülöttünk élők is jobban járnak és boldogabbak lesznek.

Célok, tudatosság, boldogság, folytonos megújulás és változás… ezek azok a dolgok, amik folyton előttünk kell, hogy legyenek és akkor nem lesz baj.

2019-11-06T21:45:12+01:00 2019. november 6.|blog|

A szerzőről:

Ezen az oldalon fogom veled megosztani a filozófiámat, legyen az akár egy tipp az utazáshoz, egy történet, recept vagy egy csodálatos fotón keresztül. Ha mosolyt tudok vele csalni az arcodra, motiválni vagy csak elgondolkodtatni a világ dolgain, akkor már megérte. Nem titkolt célom az is, hogy a saját életlabirintusom bemutatásán keresztül neked is segítsek kitalálni az útvesztőből és eljutni önmagadhoz.

Szólj hozzá!